Miki

Miran Miki Vlahovič - kitara, vokal

rojstni dan: 25.03. 1968
kraj: Ljubljana
horoskop: oven
višina: 186 cm
barva oči: modro zeleno siva

Najstarejši član skupine Victory se rodi 25. Marca 1968 ob 8.05 v Ljubljanski porodnišnici. Je član velike glasbene družine, saj se z glasbo ukvarjajo skoraj vsi člani družine - dedek, oče in brat so ravno tako glasbeniki, medtem ko se mati in sestrične bratranci ukvarjata s petjem.


V tretjem razredu OŠ Miki dobi svojo prvo kitaro, hkrati pa začne desetletno športno kariero v namiznem tenisu, kjer še v Jugoslaviji doseže kar nekaj lepih uspehov. Kljub športnem udejstvovanju ob vsaki prosti minuti vadi tudi igranje kitare. Že v 1.letniku srednje šole ustanovi svojo skupino, ki jo poimenuje »Banana band«.


Člani skupine so njegovi sovrstniki - sošolci istega razreda srednje strojne šole na Aškerčevi.Šolo konča uspešno in zamenja kar nekaj znanih pa tudi manj znanih skupin kot so Coctail band, Charel, Tropico, Peter pan....Nazadnje pa se priključi mladi in avantgardni skupini Šarm. Kmalu po prihodu v to skupino, se fantje odločijo, da bodo srečo raje iskali v tujini. Preimenujejo se v "Victory" in odidejo na pot...


Po petih letih igranja " hit parade "po tujini se vrnejo domov, kjer začnejo igrati tudi bolj avtorsko glasbo .Med drugimi uspešnicami, napiše tudi pesem Zelena dežela, ki je postala že kar zimzelena in lepo sprejeta med ljudmi.