Robi

Robert Dragar - kitara, vokal

rojstni dan: 11.04. 1969
kraj: Ljubljana
horoskop: oven
višina: 187 cm
barva oči: sivo zelena

Tudi Robert se rodi v "pevski družini". Doma se je vedno veliko prepevalo - pa ne samo ob obiskih; oče je pel v pevskem zboru, mamo pa poleg petja veseli še igranje na harmoniko. Prav tako je dedek bil dober pevec in inštrumentalist (obvladal kitaro, harmoniko in kontrabas).

 

S prijatelji iz vasi ugotovijo, da bi bilo uredu, če bi imeli svoj band. Beseda da besedo in ustanovijo skupino. Poimenujejo se "Diamant" in svoj prvi nastop odigrajo v nabito polnem gasilskem domu. Odličen zadetek!

 

Kljub vsemu navdušenju nad glasbo je bilo potrebno dokončati tudi šolo. Robijev dedek je bil mizar, zato je šel Robi po njegovih stopinjah. Končal je srednjo lesarsko šolo v Ljubljani. V času srednje šole je pokazal tudi talent za igro in je v KUD-u Antona Mehleta nastopal kot amaterski igralec. V tem času se je skupina „Diamant“ preimenovala v „Šarm“ in začela resno igrati

 Robert premore tudi znanje o radioamaterstvu ( izpit C klase ), potapljanju z jeklenko ( PADI OWD )

 

Ko so dobili ponudbo za igranje v tujini, se je skupina še zadnjič preimenovala, in sicer v „Victory“. 

Skupina Victory v letih 1988- 1993 gostuje v srednji in severni Evropi. Med drugim igrajo tudi v največjih in najbolj ekskluzivnih klubih.

Po letu 1993 zaključijo gostovanja v tujini saj ugotovijo, da je doma vendarle najlepše. 

Takrat se začne njihova pot navzgor tudi na domači glasbeni sceni. Številni festivali in hiti postavijo Roberta s skupino Victory na pot prepoznavnosti in popularnosti. 

Kolegi iz benda Robija opišejo kot gurmana in človeka z ogromno pozitivne energije.