Zgodovina skupine


1987 - 1993Skupina Victory (prej imenovana Šarm) je bila ustanovljena leta 1987.


1994 - 1996Leta 1994 so se prvič udeležili festivala MMS (Melodije morja in sonca) in sicer s pesmijo "Poletne mačke". Pesem kasneje postane pravi poletni hit, za to skladbo fantje posnamejo tudi prvi video spot, ki ga režira Dušan Hren.


Leta 1995 izdajo pri založbi Helidon izide drugi album z naslovom UKAL BI. Na njem je bilo kar nekaj uspešnic: "Ukal bi...", "Dhjeendhjee", "Poletne mačke", "Daj nasmehni se"...


Konec leta 1996 posnamejo pesem "Všeč mi je", za katero posnamejo
svoj drugi video spot. Kasneje, istega leta, na prireditvi v Domžalskem TEN-TENU posnamejo še spot za skladbo "Mokra mucika".


Tudi leto kasneje se udeležijo festivala MMS. Tokrat s skladbo "Ne briga me", ki jo posnamejo v sodelovanju z Martinom Štibernikom in Mišo Čermak. S to pesmijo se poslovijo od dance glasbe in se predstavijo v novi pop luči.

  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor m
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor m
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor m
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor m

1997 - 1999Odločijo se tudi, da se udeležijo natečaja za evrovizijo, ki je bila februarja 1998. Tako se še konec leta 1997 zaprejo v studio in posnamejo prve osnutke pesmi "Zapri oči", avtorjev Martina Štibernika in Karmen Stavec.Pesem se uvrsti na 4. mesto in postane hit leta. Kasneje je bil posnet tudi videospot (v ptujskem gledališču), pod katerega se kot režiser podpiše J. Pavec. Po festivalu izdajo novo CD-ploščo Zapri oči (Megaton).

1997 - 1999
Kot že vsa prejšnja leta se tudi 1998 udeležijo festivala MMS (nagrada občinstva). Posnamejo skladbo "Hočeš me ali nočeš me", avtorjev Martina Štibernika in Karmen Stavec. Videospot pa kasneje posnamejo v Štanjelu na Krasu.


Jeseni 1998 se skupina Victory odloči za sodelovanje na festivalu "Vesela jesen".


Posnamejo skladbo "Helena". Le-ta prejme prvo nagrado organizatorja festivala in tudi kasnejši odziv publike je zelo pozitiven. V mesecu oktobru 1998 posnamejo video spot za pesem Heleno.

1999 - 2007Skupina Victory v letu 1999 sodeluje na Emi s pesmijo "Le povejte ji", ki pri poslušalcih doživi izjemen uspeh. Kasneje z aranžerjem Sašom Fajonom posnamejo tudi pesmi "Ne joči" in "A ti". Izdajo tudi album z naslovom "Hočeš me…", ki vsebuje številne hite: "Ne joči", "Le povejte ji", "Helena", "Hočeš me ali nočeš me", "Zelena dežela"…

Leto kasneje Victory band ustanovi razširjeno zasedbo Victory Gala orcestra (Matej Guzelj, Tjaša Perigoj, Samir Bitič in Boštjan Vajs). Sodelujejo tudi na Hit-ovem festivalu s pesmijo "Ona je sladka kava" in v oddaji "Pika na i".

Med leti 2001 in 2007 je imela glasbena skupina Victory številne nastope in zanimiva srečanja. Leta 2003 izdajo še album z naslovom Metulj, ki vsebuje številne hite ("Moja si", "Tekila iz tvojega popka", "Ona je sladka kava"). Posneli so tudi nekaj video spotov. Glavni poudarek pa je nedvomno na nastopih, ki se vrstijo en za drugim.

2008 - 2010


Skupina Victory je v letih 2008 in 2010 zajemala novi zrak. Odločili so se, da posnamejo priredbo pesmi "Mi mamo se fajn", v sodelovanju z Romanom Medveškom, bivšim članom skupine Gu-Gu.

Pesem postane pravi slovenski hit, zato se odločijo, da v sodelovanju z Janijem Pavcem posnamejo tudi videospot, pri katerem so se jim pridružila prikupna dekleta NC Dance.

2010 - 2012Ko skupina Victory zopet dobi zagon, se sestane z Matjažem Vlašičem (avtorjem pesmi "Ona je kot sladka kava") in začeli razmišljati, kaj in kako. Plod sodelovanja je pesem "Nisem vreden te", ki je bila prav tako podkrepljena z videospotom, katerega je režiral Jani Pavec.


V letu 2011, natančneje septembra, so se odločili praznovati tudi 21-letnico delovanja. V Ljubljanski lokal Playa so zvabili nekaj več kot 700 ljudi in nastala je prava zabava, ki je trajala do jutranjih ur. Ni manjkalo torte, dobre pijače in hrane. Prireditev je bila zelo odmevna v medijih. Na prireditvi je bila predstavljena tudi nova sklada "Dan brez tebe".

S tem se je začelo novo obdobje skupine Victory. Pesem "Dan brez tebe" je postala v letu 2012 najbolj predvajana slovenska pesem. Ven Jemeršič je zanjo posnel zelo lep videospot, kateri je našel pravo mesto na vseh slovenskih televizijah. Avtor pesmi Raay pa je že začel razmišljati o novih rimah in akordih, ki bodo slovensko publiko zabavali v prihodnjih letih.

2012 - 2014


Uspešnici "Dan brez tebe", ki se noče in noče prenehati vrteti na radijskih postajah, je sledila lepa balada "Živeti spet". Glasbeni kritiki so jo označili za eno lepših pesmi skupine Victory. Ven Emeršič je zopet posnel spot, snemanje je potekalo v Novem mestu.

V obdobju 2009-2014 je bila skupina Victory - kar zadeva avtorsko glasbo - najbolj produktivna. Sledil je nov singel "Zaljubljena", kateri je bil popolnoma drugačen, z eno besedo: revolucionaren! Za skladbo je videospot posnela Karo Proudction.

V letu 2014, je skupino Victory Slavko Ivančič povabil na festival MMS v Portorož. Zato so potrebovali novo pesem; nastala je romantična "Skupaj s teboj". Festivala se skupina tako po mnogih letih udeleži junija 2014 in ni jim bilo žal. Udeležba je bila uspešna, pesem je dobila super podporo in še danes jo radi preigravajo.

V tem letu se jim na odru pridruži tudi dodatni član, prva harmonika Slovenije Tomo Primc. Fant iz Dolenjske je vnesel v ekipo novo energijo, katero je skupina zelo rabila.

2014 - 2016Tako je prišlo leto 2015, ko se skupina še vedno ni pobrala. Pregovarjanja z zavarovalnicami, kaj kupiti od opreme, je pustilo posledice na avtorski glasbi.. Avtorske glasbe enostavno ni bilo.

V letu 2016 so končno strnili glave in kupili kompletno novo opremo, ozvočenje, luči in ostalo tehniko. Zopet so zadihali in se postavili vsaj delno na glasbeni zemljevid. Konec leta 2016 se je od njih poslovil Mitja Tavčar. Zaradi preobremenjenosti je rabil svoj čas.

Zamenjal ga je svež obraz z imenom Matija Kač. S skupino se je ujel v rekordno hitrem času; danes vsi uživajo na odru in upajo, da bodo vsaj še 20 let zabavali vse okoli njih!

Skupino Victory po 15.letih igranja v letu 2014 zapusti Boštjan Vajs. Novi izzivi so ga gnali naprej in skupina Victory mu je zaželela vse lepo v življenju. Ostali so veliki prijatelji.


Prišla je nova okrepitev - Mitja Tavčar, doma iz Divače. Odličen bobnar Mitja se je odlično – hitro privadil na ostale člane skupine.

Junija je imela skupina prometno nesrečo, v kateri je izgubila več kot polovico instrumentov. Sledilo je obdobje celjenja ran. Kako naprej, kaj narediti...

2017-2019Skupina je v začetku leta 2017 posnela novo različico pesmi Ljubezen niso metri. Posnela jo je v narodno-zabavni izvedbi.. Za omenjeno pesem se je v Metliki posnel tudi video spot.

 

LEPE MISLI NAŠIH PRIJATELJEV